Вести

Обавештење о емитовању часова припремне наставе на РТС2 у школској 2021/2022. години

Драги ученици и родитељи,
Обавештавамо вас да је ове школске године Министарство просвете, науке и технолошког развоја иницирало снимање часова припремне наставе, у циљу пружања системске подршке ученицима осмог разреда у припремама за полагање завршног испита. 
Циљ ових активности, поред системске подршке и унапређивању знања ученика, је и да цео процес буде организован на најбољи могући начин уз осигурање регуларности и квалитетног спровођења завршног испита.
Кроз систематизацију градива из српског језика, математике, физике, хемије, биологије, историје и географије, ученици ће имати прилику да још једном утврде стечена знања.
Часови припремне наставе биће емитовани сваког радног дана на РТС 2 каналу од 9. маја до 17. јуна 2022. године. Емитовање часова вршиће се у термину од 9.30 и од 13.00 часова према утврђеном распореду:
Понедељак – СРПСКИ ЈЕЗИК
Уторак - МАТЕМАТИКА  
Среда, четвртак и петак - редом ФИЗИКА, ХЕМИЈА, БИОЛОГИЈА, ИСТОРИЈА И ГЕОГРАФИЈА 
Такође, у оквиру пројекта "Моја школа" и сарадње са РТС-ом на интернет порталу РТС "Планета" - 8. разред - "Moja школа" (rtsplaneta.rs) налазе се часови које ученици осмог разреда могу користити у што бољој припреми за полагање завршног испита.
У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2021/2022. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу, завршни испит на крају обавезног образовања и васпитања биће одржан 27, 28. и 29. јуна 2022. године.
Још једном се захваљујемо свим колегама и колегиницама који су учествовали у припреми, снимању и евалуацији ових часова.

План школе

План школе

Пројекти

Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац