Вести

М3 - месец математике - радионица Распевана математика

20.5.2021. године у 13:00 сати на манифестацији МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ у Научном клубу, у ЦСУ Шабац реализована је радионица Распевана математика, аутора - Снежане Шалаи Тибор, професора музичке културе и Снежане Поповић, професора разредне наставе у ОШ “Вук Караџић” Шабац.. Учесници радионице били су ученици 4. разреда из ОШ “Вук Караџић” Шабац.

Ученици четвртог разреда имали су прилику да на креативан начин: обележавају знакове веће, мање или једнако између нотних вредности, вежбају рачунске операције користећи нотне вредности, вежбају разломке користећи врсте такта у песмицама, решавају и проналазе који је метар у задатим песмицама и решавају проблемске задатке кроз мале музичке драматизације. На крају радионице је организовано такмичење.

Прво место је заузео тим под називом МАТЕМАТИЧАРИ, друго место тим под називом МУЗИЧКИ БРОЈ и треће место тим под називом НОТНИ МАТЕМАТИЧАРИ.

На крају су ученици веома позитивно оценили радионицу, што се видело и на њиховим лицима. Свидело им се што су на другачији начин радили задатке, научили нове ствари, као нека трајања нота, а најзабавнији им је био квиз.

Фотографије:

https://drive.google.com/drive/folders/1kBlUWieFY7S3pLAwDWwXshw2E9QlFiME?usp=sharing

Учесници су добили сертификате о савладаном програму радионице:

https://drive.google.com/drive/folders/1UZEXhKwfKY2TXAdDy-kd3FcnUpXEeNdT?usp=sharing

Извештај приредио:
Снежана Шалаи Тибор, професор музике

План школе

План школе

Пројекти

Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац