Вести

Приручник о дигиталном отиску - 5. и 6. задатак пројекта интеркултурална мрежа пријатељства

Извештај о изради видео клипа Бирај речи - хејт спречи, међународној сарадњи и анализи Приручника о дигиталном отиску, Бирај речи - хејт спречи пројекта, 5. и 6. и 7. задатка Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства, аутора Жељане Лукић Радојичић

Аутор пројекта: Жељана Радојичић Лукић
Задатак 5. и 6. : Наш дигитални отисак
Школа: ОШ “Вук Караџић” (ИО Мачвански Причиновић)
Град: Шабац
Држава: Србија
Ученика: 20
Разред: 6.
Број часова: 2
Коришћене платформе: Гугл, Ису
Коришћени веб алати: Гугл презентације, гугл документи и Ису.

Активности:

На часу ЧОС-а се причало о друштвеним мрежама, објавама и шта је дигитални отисак. Ученици су гледали кратак видео клип о девојчици коју су сви препознали са интернета. Ученицима је прочитан 5. и 6. задатак и саопштено је да заједно треба да направимо Приручник - Наш дигитални отисак.

Ученици су подељени у групе и на Гугл документима је свака група радила по једно поглавље Приручника. Такође је ученица која је веома успешна из српског језика била лектор, одлична ученица рецензент, дизајн је радило 3 ученика. Такође за Поруке наставника су замолили наставнике да пишу на Гугл табли, а ученици су такође на Гугл табли писали поруке вршњацима.

На следећем часу ученици су сложили сва документа у Гугл презентацију и направили су Приручник, лектор је прочитао и исправио, дизајнери убацили прикладне слике, рецензент све прегледао и онда је ментор објавио Приручник на платформи за публиковање књига и часописа.

Ментор: Снежана Шалаи Тибор, наставник музичке културе
Закључак: Пре него што кликнеш ОБЈАВИ добро размисли да ли си сигуран да ће ти се објава свидети и после 10, или 15 година и да се нећеш постидети.

Линк приручника:

https://issuu.com/6624603/docs/приручник.pptx

Приручник одељења 4/2, ментор Снежана Поповић: https://read.bookcreator.com/Приручник одељења 4/2

Vršnjački priručnik za digitalni otisak

22.4.2021. године у 16:00 ученици ОШ “Вук Караџић” Шабац (ИО Мачвански Причиновић), ментор - Снежана Шалаи Тибор су разменили искуства у раду на прављењу Приручника о дигиталном отиску са својим млађим другарима из ОШ “Милан Вукотић” Голубовци, из Црне Горе, ментор - Ивана Милић. Састанак се реализовао преко платформе Zoom.

 

Пре сусрета ученици су погледали радове. Старији другари су похвалили млађе на остављању позитивних дигиталних отисака, што се види на њиховом јутјуб каналу. Много воле да глуме и неки број наставних јединица драматизују са својом учитељицом.

Млађима су се свидели у Приручнику позитивни отисци, а најмање су им се свидели негативни отисци. Посебно су прочитали поглавље које скреће пажњу на Заштиту деце на интернету.

Договор је да се сарадња настави.

Фотографије са дивног дружења: https://photos.app.goo.gl/u16gVGVNqonbgZLU6

#АМIFN
#EduBalkan
#Zeljana_Serbija
#AMFIN_MODUL_4
#amagicalinterculturalfriendshipnetwork

Извештај приредио:
Снежана Шалаи Тибор, професор музичке културе

План школе

План школе

Пројекти

Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац