Вести

ПОЗИВ ЗА ТРЕЋИ ШКОЛСКИ КЛИМАТСКИ ИЗАЗОВ - ГРАД И КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ

"KidHub" позива учитеље, наставнике и ученике од 8 до 14 година (II до VIII разред) да се пријаве за учешће на такмичењу “Школски климатски изазов” на тему “Град и климатске промене”.

Финални догађај је планиран да се одржи у суботу, 12. јуна у Београду, ако то временске и епидемиолошке прилике буду дозволиле, а ако не, све остале предвиђене активности као и коначно представљање пројеката и завршни панел ће бити одржани онлајн преко "Zoom" платформе. Учешће на такмичењу је бесплатно.


“Школски климатски изазов” је такмичење на којем основци осмишљавају одржива решења на тему смањења утицаја климатских промена у локалним срединама. Главна тема је “Град и климатске промене”, а понуђене су и четири подтеме:

  • КВАЛИТЕТ ВОДЕ И ВАЗДУХА,
  • ОТПАД,
  • ОДРЖИВА УРБАНА МОБИЛНОСТ и
  • МАЊАК ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА И ПРОСТОРА ЗА ИГРУ..

Деца ће радити самостално или у тимовима од највише троје ученика и своја решења у облику прототипа креирати помоћу електро-компоненти, програмирања и различитих рециклажних материјала, у чему ће им помагати њихови наставници и учитељи/це помоћу Дизајнатон метода.

Овогодишњи “Школски климатски изазов” се одржава у склопу двогодишњег пројекта “Да нам клима штима”, који у Србији реализује WWF Србија уз подршку Владе Шведске.

Можете да се пријавите онлајн на http://www.dizajnaton.edu.rs најкасније до 25. априла након чега ћемо контактирати пријављене и послати материјал за рад са ученицима.

Сви учесници “Школског климатског изазова” добијају шансу да на креативан начин прикажу свој одговор на одабрани климатски изазов.
Три најбоља тимска пројекта биће награђена сертификатима о учешћу, мајицама, књигама и ваучером за бесплатно похађање курсева и радионица које организује KidHub.

У прилогу Вам достављамо презентацију догађаја и неколико фотографија да бисте стекли јаснију слику о чему се ради.

План школе

План школе

Пројекти

Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац