Вести

Извештај са презентација пројекта: Звуци мога краја

Презентацуја  пројекта "Звуци мога краја" је због епидемиолошке ситуације одржана на даљину преко платформе Гугл састанак, 13. марта 2021. године у 11:00 сати.

Презентери су били: Снежана Шалаи Тибор, професор музичке културе и Снежана Поповић, професор разредне наставе из  ОШ "Вук Караџић Шабац (ИО Мачвански Причиновић). Присутни су били наставници музучке културе са својим ученицима,  из следећих школа: ОШ "Стојан Новаковић" Летњиковац, ОШ "Јеврем Обреновић" Шабац, ОШ  "Мајур" Мајур, ОШ "Николај Велимировић" Шабац, ОШ "Краљ Александар Карађорђевић" Прњавор.

У уводном излагању аутор пројекта Снежана Шалаи Тибор, професор музике је говорила о мотивима који су је навели баш за ову тему пројекта. Презентовала  је историјат Мачве, музичку традицију  и приказала Блог на коме имају извештаји са терена и видео клипови нспрсвљени од сниманог материјала.

У другом делу Снежана Поповић, професор разредне наставе је презентовала одећу, обућу и игре из Мачве.

У завршном делу наставници су попунили упитник. Присутни треба да пренесу информације о музици Мачве у своје школе и  учествују у Наградном конкурсу који је у вези Мачве. Ученици могу да пишу литерарне радове, певају неку стару  песму из Мачве, или одсвирају и пошаљу видео , праве инструменте, или организују тематски дан, пројектну наставу са више наставника и великим бројем ученика.

Презентовање Информатора и додела награда  је планирана  за 9.4.2021. године.

Презентације - линкови: 

Извештај приредио: 
Снежана Шалаи Тибор, проф.муз.културе

План школе

План школе

Пројекти

Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац