Вести

Шаховски сусрет генерација 2018

У оквиру програма „Мала школа шаха“ 10. маја 2018. године одигран је шаховски меч између екипа пионира и пензионера. Екипу пионира чинили су ученици од 1.  до 4. разреда из 2 основне школе („Мајур“ и „Вук Караџић“).

Меч је одигран у просторијама Удружења пензионера града Шапца. Играло се на 10 минута по 2 партије. Циљ овог меча био је сусрет генерација - дружење пионира и пензионера кроз едукативне шаховске партије. Пензионери, као искусни шахисти, објаснили су пиoнирима како се користи шаховски часовник, а током патија трудили су се да им укажу на грешке и објасне који су потези били бољи. Едукативни циљ овог шаховског меча популарно названог сусрет генерација остварен је у потпуности, јер су сви били задовољни. Договорено је да се реванш меч одигра већ за 2 дана у школи „Вук Караџић“, што је и релаизовано 12. маја 2018. године.

У првом мечу били су успешнији пензионери (победили су са 2 поена рзлике), док је други меч завршен нерешено. За екипу пионира ОШ „Вук Караџић“ играли су

  • Ралић Андрија 4/2,
  • Богичевић Урош 4/1,
  • Игњат Ранисављевић 4/1,
  • Рашић Сара 4/2 и
  • Протић Александра 4/1. 

У реванш мечу екипу пионира појачали су Митровић Лука 8/2 и Икановић Мехмед, који је прошле године као ученик 8. разреда био убедљиво најбољи шахиста на школском првенству.

Договорено је да се  меч одигра поново у октобру, као и да постане традиционалан. 

Меч су организовали и водили шаховски тренер Давидовски Трајко и учитељица  Данијела Станојловић.

Ленин рад

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац