Вести

Обележавање јубилеја 130 година ОШ „Вук Караџић“ у Шапцу

У сали Шабачког позоришта  је 7. новембра обeлежен јубилеј 130 година ОШ „Вук Караџић“ у Шапцу. Улазак публике у театар и сам почетак програма веселом песмом са балкона улепшао је школски хор под управом наставнице Снежане Ранковић Ђерић. Након музичког дела програма, присутне званице је поздравио директор школе Драгослав Павловић, који је у свом обраћању подсетио на традицију школе дугу 130 година, истакао актуелне успехе ученика и  наставника и навео бројне иновације на које је школа изузетно поносна.

Када су се позоришна светла угасила, почела је драмска игра коју је режирао глумац Шабачког позоришта Душко Стевановић у сарадњи са наставницом Весном Вуковић, која већ дуго година успешно води драмску секцију школе. По завршетку представе гости су у просторијама школе погледали изложбу ликовне секције коју је са ученицима припремила наставница Ана Ивковић, као и изложбу старих фотографија и докумената из богате архиве наше школе.

У прилогу који је емитовала Телевизија Шабац истакнуто је да се мало која школа у Србији може похвалити таквом историјом и традицијом – сто тридест генерација у овој школи стекло је и још увек стиче основе писмености и темеље васпитања.

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац