Вести

Радионица “На крилима песме летимо у Јапан”

У оквиру манифестације “Дани јапанске културе” данас је у Тренинг центру  у Шапцу  у 11.00 сати одржана радионица под називом “На крилима песме летимо у Јапан”. Учесници су били ученици петог разреда из ОШ “Стојан Новаковић” Летњиковац.
Учесници су могли сазнати нешто о Јапану, много нових ствари које нису знали.  Научили  су о значајним празницима и данима у Јапану, међу којима је и празник када цвета трешња (Sacura). Учили су да певају песму “Sacura, sacura” (Трешњин цвет на јапанском језику) и једну пролећну песму “Haru ga kita” (“Долази нам пролеће”), такође на јапанском језику. Могли су чути звуке традиционалних инструмената котоа и шамисена.
У последњем делу учесници су правили кимоно техником оригами. На крају су одговорили на пар питања која су  постављена да се провери научено и певали су две научене песме.
Аутори и реализатори радионице су: Снежана Шалаи Тибор, професор музичке културе, Снежана Поповић, професор разредне наставе и Данијела Станојловић, професор разредне наставе.


Извештај је  приредила:
Снежана Шалаи Тибор,
професор музичке културе

План школе

План школе

Пројекти

Читалићи
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса