Вести

Стоп трговини људима - Европски дан борбе против трговине људима

18.10.2016. године поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима на РТС-у 2, у 20.00 часова биће премијерно приказан едукативни филм "Посматрачи".

НЕ ПОСМАТРАЈ, РЕАГУЈ

Филм Посматрачи је централни део кампање Стоп трговини људима, пројекта едукације и превенције на тему трговине људима Фонда „Унитас“, који се реализује у сарадњи са Центром за заштиту жртава трговине људима Републике Србије и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и МУП-а.

НАША ШКОЛА ЈЕ ЈЕДНА ОД ШКОЛА У СРБИЈИ У КОЈОЈ ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ НИЗ АКТИВНОСТИ КОЈЕ СУ ВЕЗАНЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ПРЕВЕНЦИЈА ТРГОВИНЕ ДЕЦОМ И МЛАДИМА У ОБРАЗОВНОМ СИСТЕМУ.

Након емитовања на РТС-у, заказаног за 18. октобар у 20 часова, филм ће бити приказан у великом броју основних и средњих школа широм Србије, како би се подигла свест деце, али и родитеља, наставника, предавача и читаве заједнице о трговини људима и о томе како ову криминалну радњу спречити и искоренити.

Кампања чији је слоган Не посматрај, реагуј подржана је од стране познатих личности, међу којима су Нела Михаиловић, Александар Шапић, Ненад Јездић, Александар Срећковић-Кубура, Тања Петернек-Алексић, Небојша Илић, Тамара Драгичевић, Сара Јовановић, Нина Радуловић-Лечић - које ће својим учешћем и утицајем који имају на јавност допринети ширењу свести о овом глобалном, а свеприсутном кривичном делу.

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац