Вести

ПОЗИВ ЗА ТРЕЋИ ШКОЛСКИ КЛИМАТСКИ ИЗАЗОВ - ГРАД И КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ

Овим путем, KidHub Вас позива да проследите позив ученицима ваше школе од 8 до 14 година (2. до 8. разред), да се пријаве за учешће на такмичењу “Школски климатски изазов” на тему “Град и климатске промене”.

Финални догађај је планиран да се одржи у суботу, 12.јуна у Београду, ако то временске и епидемиолошке прилике буду дозволиле, а ако не, коначно представљање пројеката и завршни панел ће бити одржани онлајн преко Зоом платформе.

Овогодишњи “Школски климатски изазов” се одржава у склопу двогодишњег пројекта “Да нам клима штима”који у Србији реализује WWФ Србија уз подршку Владе Шведске.

Можете да се пријавите онлајн на http://www.dizajnaton.edu.rs најкасније до 25. априла након чега ћемо контактирати пријављене и послати материјал за рад са ученицима.

“Школски климатски изазов” је такмичење на којем основци осмишљавају одржива решења на тему смањења утицаја климатских промена у локалним срединама. Деца ће радити самостално или у тимовима од највише троје ученика и своја решења у облику прототипа креирати помоћу електро-компоненти, програмирања и разлиц̌итих рециклажних материјала, у чему ће им помагати њихови наставници и учитељи/це помоћу Дизајнатон метода.

Сви учесници “Школског климатског изазова” добијају шансу да на креативан начин прикажу свој одговор на одабрани климатски изазов. Три најбоља тимска пројекта биће награђена сертификатима о учешћу, мајицама, књигама и ваучером за бесплатно похађање курсева и радионица које организује KidHub.

У прилогу Вам достављамо презентацију догађаја и неколико фотографија да бисте стекли јаснију слику о чему се ради.

План школе

План школе

Пројекти

Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства - Модул 4
Звуци мога краја - пројекат
Партнерство за праведно и квалитетно образовање
Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац