Вести

Волонтери на делу

У нашој школи је у суботу 14. маја одржана волонтерска акција чишћења и сређивања школског дворишта под слоганом: "Промени себе - промени своју околину - промени свет!". Идеја је настала као производ рада Вршњачког тима за медијацију, уз велику подршку Ученичког парламента и Наставничког већа. 

Велики подстицај смо добили захваљујући учествовању наставника и ученика на семинару у организацији Каритаса (Caritas) са темом оснаживања активизма и волонтеризма код ученика. 

За акцију је пријављено преко 130 ученика, односно сваки други ученик од V до VIII разреда. Учествовало је 70 ученика који су скупљали отпад по школском дворишту, уклањали траву, бавили се сађењем и фарбарским радовима. Непосредно су помагали и наставници грађанског васпитања, наставница енглеског језика, библиотекарка, директор, помоћна радница и психолог. Акција је била успешна, нарочито ако бисмо успех мерили  ониме што нам је и био циљ да подстакнемо - заинтересованошћу  и ентузијазмом ученика. У плану је завршавање фарбарских радова и постављање кутије за рециклажу пластичних чепова. 

Остварена је добра сарадња са ЈКП "Стари град" - Зеленило који су нам донирали саднице и компанијом Тикурила Зорка (Tikkurila Zorka) од којих смо добили боје. 

У току је припремање материјала за наградни конкурс Каритаса.

Погледајте фотографије и видећете део атмосфере!

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац