Вести

Конференција ђачких парламената централне Србије

Конференција ђачких паарламената централне Србије је одржана у петек, 4.12.2020. са почетком у 15:00 сати. Због епидемиолошке ситуације одржана је путем видео линка, преко апликације Гугл састанак , умесго у Смедереву.

Тема шесте конференције је била - “Друштвене мреже и апликације као позитиван пример употребе медија у настави приликом пандемије”.

Школа домаћин је била ОШ”Др Јован Цвијић” Смедерево. На конференцији су учествовали тимови са координаторима школа из следећих градова:: Чачка, Краљева, Лапова, Смедерева, Крушевца, Београда, Јагодине Учесници су презентовали начин рада, које медије су користили и користе у својим школама од марта до данас.

Тим који је представљао ОШ “Вук Караџић” Шабац су чинили ученици (представници ђачког парламента): Јана Мањенчић и Радован Којић, ученици одељења 7/5 са наставником - Снежаном Шалаи Тибор,наставник музичке културе /координатор тима).

Тим је прво упознао учеснике са школом (кратак историјат и видео презентација), затим су Јана и Радован излагали кроз презентацију у GoogleSlides веб алате које су користили и које користе за наставу. Презентовали су платформе и алате: Zoom, GoogleClassroom, Power Point, GoogleSlides, eUčionicu, Google upitnik, Kahoot и њима омиљени Padlet. Padlet су изложили поступак рада (креирање налога, подешавање језика, избор огласне табле и креирање исте). Приказали су и своје радове у том алату.

Закључак конференције је био да су сви научили понешто једни од других и да се овај начин комуницирања и састанака убудуће примењује, јер се показао као добар.

Извештај приредио:
Снежана Шалаи Тибор, наст. муз,култ

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац