Вести

Обавештење о реализацији наставе у наредном периоду

Поштовани ученици и родитељи,

Од понедељка 30.11.2020.године, на основу Дописа МПНТР бр. 610-00-01358/2020-07 (од 27.11.2020. године), у обавези смо да реализујемо наставу у школи за ученике млађих разреда као и да реализујемо наставу на даљину за ученике старијих разреда.

Календар васпитно-образовног рада је измењен, па се прво полугодиште завршава у петак 18.12.2020. године. Зимски распуст почиње 21.12.2020. године и трајаће до 18.01.2021. године. 

Настава за ученике првог циклуса (од првог до четвртог разреда)

За ученике млађих разреда, од првог до четвртог, наставни процес се реализује у  школи као и до сада, кроз непосредни образовно-васпитни рад у две групе. Трајање часова је 30 минута  и поштује се распоред часова и активности у групама А и Б као и до сада (настава почиње у 8 часова). За ученике, који су одлуком родитеља на онлајн настави или су због болести у изолацији, учитељ наставља да шаље материјале и даје задатке за радни дан. Оцењивање ученика се за све ученике млађих разреда врши у школи.

Рад у продуженом боравку за ученике првог и другог разреда наставља се по већ утврђеној сатници рада.

Настава за ученике другог циклуса (од петог до осмог разреда)

Настава за ученике старијих разреда, од петог до осмог, од понедељка 30.11.2020. године се реализује на даљину уз коришћење платформе Гугл учионица.

Онлајн настава за ученике од петог до осмог разреда је обавезна. Одељења се више не деле на групе већ је распоред часова исти за цело одељење. Онлајн часове похађају сви ученици одељења у реалном времену по већ утврђеном распореду часова за тај наставни дан.

Час траје 45 минута, а у распореду се налазе и паузе. Обавеза ученика је да поштује распоред часова и да присуствује онлајн часовима. Наставник уписује оне ученике који не учествују у онлајн настави и има обавезу да то евидентира у Ес дневнику.

Распореди наставе за основну школу 

ПланетаРС

Распоред наставе

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац