Вести

Наступ Хора ОШ Вук Караџић (ИО Мачвански Причиновић) на .манифестацији „Сусрети села“

Манифестација „Сусрети села“ у организацији Туристичке организације града Шапца, одржана је 09.11.2019. године у Мачванском Причиновићу. Циљ манифестације је „оживљавање села“ и живота на селу.

Такмичарски тимови су били из три села: Мишар, Горња Врањска и Мачвански Причиновић, домаћин. Такмичили су се у сеоским играма-трке трактора и надвлачење ужета, културном делу и квизу. Фолклорне групе су наступале ревијално.

Хор ОШ “Вук Караџић” (ИО Мачвански Причиновић), наступао је у такмичарском делу са три песме:

  • “Оро се вије” - народна
  • “Дрино водо” - народна
  • “Мачвани” - текст Иван Глишић, музика-”Стари звуци”

Био је у конкуренцији са аматерским позориштем “Вожд” из Мишара и Јованом Мијаиловић вокалним солистом из Горње Врањске. Хор је освојио друго место у категорији културне баштине.

У последњем делу представили су се и најмлађи учесници, ученици 2,3. и 4. разреда ОШ “Вук Караџић” ИО Мачвански Причиновић рециталом.

На крају су додељене награде за свеукупан пласман: Мишар-прво место, Горња Врањска-друго место и Мачвански Причиновић-треће место. Дан је протекао у лепом дружењу што је такође један од циљева манифестације.

Ученике су припремили: рецитаторе – Драганка Ђокић, Милена Мањенчић, Ивица Томић – учитељи; хор – Снежана Шалаи Тибор, професор музичке културе.

Извештај приредила:
Снежана Шалаи Тибор, професор музике

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац