Вести

Шабачке зимске играрије II

Група од 17 ученика седмог и осмог разреда из основне школе „Вук Караџић“ Мачвански Причиновић учествовала је у радионицама, дана 13.2.2019., које је организовао ЦСУ Шабац од 10:00 до 15:00 сати. Једна група ученика је присуствовала радионици „Поигравање мозга“ , а друга група је била на музичкој радионици „Филмска музика“ – мултимедијална музичка радионица, чији је аутор и водитељ била Снежана Шалаи Тибор, проф. музичке културе у ОШ “Вук Караџић” Мачвански Причиновић. На паузи ученици су обишли: Парк науке, погледали су инсталације и њихов принцип рада и Цркву Свете Тројице. После паузе групе ученика су се замениле.

На музичкој радионици поред упознавања значења филма, његовог настанка и кратког историјата, ученици су имали прилику да упознају највећа остварења из области светске и српске филмске музике , свих жанрова ( анимирани, драма, романтични, авантуристички, биографски, комедија, каубојски, хорор, научно фантастични, трилер...)

У радионичарском делу ученици су обрађивали песму по слуху „Девојко мала“, аутора Дарка Краљића, из филма „Љубав и мода“, а затим увежбавали кореографију. После увежбане кореографије извели су песму певањем и играњем.

У завршном делу ученици су се такмичили. Подељени су у три тима и одговарали су на питања која су специјално направљена за ову радионицу у апликацији Kahoot.

Учесник у организацији, аутор и водитељ радионице: 
Снежана Шалаи Тибор, проф. музичке културе

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац