Вести

Мала школа шаха na 7. Међународном сајму спорта

У периоду од 23. до 25. новембра, одржан је  7. Међунардни сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта. На манифестацији је учествовао Спортски савез града Шапца са низом прилога који су представљени кроз презентацију. Презентован је и програм пројекта  „ Мала школа шаха“, која се одржава у нашој школи.

Према речима шаховског тренера Трајка Давидовског рад са децом је изузетно захтеван и инспиративан. Учење шаха је корисно за развој способности код деце, њихову социјализацију, формирање карактера и развој личности.

У оквиру пројекта „ Мала школа шаха“, поред обавезних часова, реализују се 2 пута годишње сусрети између 2 школске екипе и сусрети младих шахиста са екипом пензионера. Поред обавезних шаховских партија одвија се и дружење кроз разговоре које емотивно има велики значај и за децу и за пензионере. 

Шаховски тренер Трајко Давидовски који ради са децом, поред тога што игра на првој табли сениорске екипе шаховског клуба "Мајур", учествује и на другим турнирима и манифестацијама. Ове јесени у Врњачкој бањи одржана је Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба. Играјући на првој табли за екипу пензионера из Шапца, остварио је 4 победе уз само један пораз, а у симултанки са чувеном Алисом Марић један је од ретких који је успео да ремизира.

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац