Вести

Гледали смо „Велики одмор“ у позоришту „Душко Радовић“ у Београду

Дана 15.11.2018. у 20 часова у позоришту „Душко Радовић“ у Београду извођена је представа „Велики одмор“, рађена по тексту Данице Николић. Ученици ОШ „Вук Караџић“ издвојене јединице у Мачванском Причиновићу заједно су са својим наставницама српског језика присуствовали извођењу ове представе. Било је укупно 62 ученика од 5. до 8. разреда. Наставнице које су организовале одлазак у позориште су Слађана Вујаковић и Илинка Шуваковић уз помоћ Туристичке агенције „Венера“.

Пре одласка у позориште организован је одлазак у Музеј илузија који је отворен у мају 2018. године у Београду. Ученици су били у прилици да виде собу огледала, обрнуту собу, калеидоскоп, собу која мења перцепцију величине просторије, бесконачни тунел и многе друге експонате који чине да посумњамо у сопствени вид. Свака илузија садржи научна објашњења која се крију иза илузија. Ученици су показали да су фасцинирани светом илузија.

Представа је била веома поучна и инспиративна за ученике. Поред врхунске глуме, коју су ученици имали прилике да виде на сцени, добили су и веома поучну поруку о моралу, правди, покајању, о школовању. Пробуђена им је свест о данашњем не примерном понашању у школи и како такав однос према образовању и школству доприноси њиховој, а и будућности заједнице у којој живе. Такође, гледање представе, као и одлазак у музеј, доста ће бити од значаја ученицима у раду драмске секције, али и на часовима српског језика. 

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац