Огласна табла

Мере превенције од вируса Корона (Covid 19)

 1. ЧЕСТО ПЕРИТЕ РУКЕ
  Редовно и темељно перите руке водом и сапуном најмање 20 секунди, а када то није могуће, користите препарате за дезинфекцију руку на бази алкохола
 2. ДРЖИТЕ ОДСТОЈАЊЕ
  Избегавајте контакте са особама које имају знаке и симптоме прехладе или обољења сличног грипу и држите одстојање веће од 1 метра између себе и свакога ко кашље или кија.
 3. ПРИДРЖАВАЈТЕ СЕ ДОБРЕ РЕСПИРАТОРНЕ ХИГИЈЕНЕ
  Приликом кашљања и  кијања покријте нос и уста папирним марамицама (или савијеним лактом), а након употребе марамицу одмах баците у корпу за отпатке, а руке одмах оперите или дезинфикујте. Избегавајте додиривање носа, уста и очију.
 4. ИЗБЕГАВАЈТЕ НЕПОСРЕДАН КОНТАКТ РУКАМА (СВОЈИМ И ТУЂИМ)
  Не додирујте нос, уста и очи. Избегавајте руковање, грљење и сличне уобичајене начине поздрављања који подразумевају непосредан контакт са другим лицима
 5. ОДРЖАВАЈТЕ ИНТЕНЗИВНУ ХИГИЈЕНУ СВИХ ПРОСТОРИЈА
  Често проветравајте радне просторије и све јавне просторе и редовно вршите дезинфекцију критичних предмета у свим просторима (кваке, рукохвати, столови и столице, клупе, пултови, радне површине, лифтови…).
  Обезбедите дезинфекциона средства и дозаторе у свим тоалетима, кухињама, портирницама, службеним аутомобилима и сл.
 6. ИЗБЕГАВАЈТЕ ЗАКАЗИВАЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ САСТАНАКА И СКУПОВА
  Уместо одржавања састанака и пословних скупова, користите телефонске и видео конференције, као и сва доступна средства електронске комуникације. Откажите и избегавајте све догађаје који подразумевају окупљање људи у затвореном или на отвореном простору, уколико су такве природе да подразумевају више социјалних интеракција.
 7. ИЗБЕГАВАЈТЕ НЕПОСРЕДНЕ КОНТАКТЕ СА СТРАНКАМА
  Ограничите непосредан контакт са странкама и упутите их на све доступне видове електронске комуникације, уз давање прецизних информација о електронским адресама или веб порталима преко којих исту могу остварити са вама.
 8. НЕМОЈТЕ ДОЛАЗИТИ НА ПОСАО АКО ИМАТЕ СИМПТОМЕ
  Уколико и поред превентивних мера, приметите симптоме болести, не долазите на посао, нити код изабраног лекара!
  Позовите следеће телефоне Завода за јавно здравље Шабац:
  • Радним даном: 015/343-605 или 064 860 5211 (од 08-22 часа)
  • Викендом: 064 860 5211

План школе

План школе

Пројекти

Друга шанса

Акције

Заштита ученика од насиља
НТЦ радионице

Школски часопис

Часопис ОШ Вук Караџић : Шабац