Најуспешнији ученици ОШ Вук Караџић у 2019. години

Вести

Промена календара образовно-васпитног рада1.04.2020.

Имајући у виду актуелно ванредно стање и нове околности у којима се реализује настава, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку о промени Правилника о календару образовно-васпитног рада за школску 2019/2020. годину.

Ова промена је у функцији оптималног и рационалног коришћења времена ученика у периоду када је планиран пролећни распуст,а који нема своју сврху и значај у условима ванредног стања. 

Обавештавамо вас да ће се настава на даљину реализовати према најављеном распореду часова и у периоду од 13. до 16. априла (од понедељка до четвртка), док ће од 17. до 20. априла (од петка до понедељка) ученицима бити доступни пригодни едукативни садржаји у вези са наступајућим празником.

Похађање наставе на даљину наставља се у уторак, 21. априла 2020. године.

Ванредно стање - вaжне информације за родитеље и ученике16.03.2020.

Настава за ученике од I до IV разреда на каналу РТС2

Обавештавамо родитеље и ученике да ће:

  •  од понедељка, 23. марта 2020. године, настава за ученике од I до IV разреда бити емитована на каналу РТС2,
  • док ће се настава за ученике од V до VIII разреда и даље емитовати на каналу РТС3.

Распоред наставе за основну школу можете пронаћи на крају овог текста или на линку: https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

Настава на даљину

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. марта 2020. године. 

Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на ТРЕЋЕМ КАНАЛУ Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе:

  • Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
  • Часови ће бити емитовани на РТС канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs)
  • За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
  • За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
  • Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.

Родитељи су обавезни да обезбеде да њихова деца, а наши ученици прате наведене садржаје, јер ће добијати додатна задужења од својих учитеља и предметних наставника, на основу којих ће бити оцењивани.

Обавештење за родитеље - настава на даљинуОбавештење за родитеље - настава на даљину

Директор школе
Драгослав Павловић

Распореди наставе за основну школу 

ПланетаРС

Распоред наставе

МПС

Обустава наставе до даљњег

Обустава наставе до даљњег16.03.2020.

Обавештавамо ученике и родитеље да ће од сутра, 16.3.2020. године, у складу са одлуком државног врха о проглашењу ванредног стања, бити обустављена ...
Превентивне мере и здравствене препоруке ради спречавања ширења инфекција

Превентивне мере и здравствене препоруке ради спречавања ширења инфекција12.03.2020.

Поштовани ученици и родитељи,  У складу са здравственим препорукама које треба примењивати ради спречавања ширења инфекција, подсећамо Вас да је потребно:  редовно ...
Музички ролеркостер

Музички ролеркостер10.03.2020.

Центар за стручно усавршавање Шабац, у сарадњи са Градским активом наставника музичке културе – Шабац, организоваће активност под називом "Музички ...
Приредба поводом Дана жена

Приредба поводом Дана жена10.03.2020.

У издвојеном одељењу наше школе у Табановићу је 9. марта, поводом обележавања Дана жена, традиционално организована приредба за маме, баке ...
Шаховско првенство школе

Шаховско првенство школе4.03.2020.

У суботу, 29. фебруара 2020. године, одржано је Шаховско првенство за ученике наше школе. Шаховски тренер Трајко Давидовски и учитељица Тања ...
Општинско такмичење из хемије

Општинско такмичење из хемије2.03.2020.

На општинском такмичењу из хемије, одржаном 1. марта 2020. године у ОШ „Ната Јеличић“ у Шапцу наши ученици су остварили одличне резултате. Презиме и ...
Општинско такмичељње из енглеског језика

Општинско такмичељње из енглеског језика24.02.2020.

Резултати наших ученика на општинском такмичењу из енглеског језика, одржаном 23 фебруара 2020. године ОСМИ РАЗРЕД р.б. Презиме и име ученика Одељење Наставник Освојено место 1. Јовановић Константин 8/5 Јелена Гмизић 3. Честитамо!
Општинско такмичење из информатике

Општинско такмичење из информатике24.02.2020.

Резултат нашег ученика на општинском такмичењу из информатике, одржаном 22 фебруара 2020. године р.б. Презиме и име ученика  одељење освојено место 1. Станковић Милутин 5/2  2. Честитамо!
претходна12345...3637следећа